به گزارش خبرنگار مهر، محمد نصر شامگاه دوشنبه در کنگره علوم باغبانی کشور با بیان اینکه اگر به آمار موجود در کشور نگاهی بیندازیم متوجه میشویم که استان اصفهان جایگاه خوبی در زمینه کشاورزی در کشور دارد، اظهار داشت: برای نمونه در سال جاری 20هزار هکتار از اراضی استان به وسیله آبیاری تحت فشار آبیاری میشوند که البته استان اصفهان با توجه به توانمندیهایی که دارد توان آبیاری تحت فشار 100هزار هکتار از اراضی استان را به صورت سالانه دارد.
وی از تولیدات معروف کشاورزی شهرهای مختلف استان سخن گفت و افزود: محصولاتی مانند سیب سمیرم، سیبزمینی، انار نادری، گلابی سیبری خمینیشهر، گلابی نطنز از جمله تولیدات مرغوب باغبانی هستند که در استان حاصل شده و در بازار به فروش میرسند.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در منطقه شرق استان اصفهان در سال 86 سرمای شدیدی موجب از میان رفتن نخلستانهای خرما شد که با تمهیداتی که تاکنون برای احیای این منطقه انجام شده تا چند سال آینده شاهد تولید خرما در استان اصفهان میشویم.
وی اضافه کرد: خشکسالی موجود در استان فقط محدود به رودخانه زایندهرود نبوده و آبهای سطحی و زیرزمینی نیز دچار مشکلات فراوانی شدند.
نصر با اشاره به وضعیت بارندگیهای موجود در استان گفت: میزان بارندگی در استان اصفهان در این زمان نسبت به سالهای قبل 84 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: در گذشته آب زایندهرود از چشمه دیمه آغاز شده و به تالاب گاوخونی منتهی میشد اما در حال حاضر انتهای آب رودخانه به دلیل کمی آن به شهرستان مبارکه ختم میشود.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: بخش باغبانی در کشور قدمت کمی دارد و از زمان ایجاد آن توجه شایستهای به این بخش نشده ولی از دهه 80 به نسبت توسعه خوبی را پیدا کرده است.
وی بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات بخش باغبانی کمبود تحقیقات در این زمینه است.
نصر افزود: حدود 48درصد از تحقیقات کشاورزی در زمینه باغداری، تحقیقات پایه است که از این میزان 18درصد در زمینه گندم، 16درصد در زمینه چغندر قند و فقط چهار درصد تحقیقات مربوط به حوزه باغبانی است.
وی به تهدید موجود در بخش باغبانی اشاره و تصریح کرد: تغییر کاربری زمین و خاک در استان اصفهان یکی از مواردی است که در حوزه باغبانی تهدید کننده و مشکل آور است.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از دیگر مشکلات بخش کشاورزی سخن گفت و اضافه کرد: سرمایهگذاری در علوم باغبانی در استان کم بوده و فقط کمتر از 10درصد از بودجه عمرانی استان به این بخش تعلق میگیرد.
نظر شما